Burnout, stress, losers en katten. Wat hebben ze met elkaar gemeen?

Deze week was ik thuis aan het werk want ik ben herstellende van een kleine operatie waardoor ik immobiel ben. Niets ernstigs, maar dit creëert mooi een moment om vier waardevolle artikelen voor je te schrijven.

Het eerste artikel gaat over het fenomeen stress en wat het is. Ik leg het uit in Jip & Janneke taal.
Lees het hier.

Het tweede artikel gaat over een medewerker die stress heeft en hoe je zo goed mogelijk dit gesprek kunt aanvliegen. Dat dit niet makkelijk is begrijp ik, maar je zult toch WEL met diegene moeten gaan praten. Tips hoe dat te doen lees je hier.

Het derde artikel gaat over de vooroordelen van mensen die een burn-out hebben (gehad). Mensen schrijven deze mensen vaak af als “losers”. Ik neem je in dit artikel mee waarom dat volstrekte nonsens zijn. Lekker pittig artikel dus zet je schrap! Daar komt bij, als mensen met een burn-out losers zijn, dan ben ik de allergrootste loser. Aangenaam kennis te maken. Mijn naam is Mascha Loser Mooy!

Mijn laatste artikel (ik was weer zen) gaat over de noodzaak van het hebben van een kat. Ja, je leest het goed: een kat. Ik lag dus in bed en had genoeg tijd om naar dat beest te kijken en ik heb er veel van opgestoken. Wat dat zoal is? Dat lees je hier.

Wens ik je weer een fijne week en vergeet niet: wij willen je verzuim laten dalen en daar hebben wij een aantal mooie dingen voor ontwikkelt. Ik vertel je graag in een gratis kennismakingsgesprek hoe wij je organisatie burn-out vrij maken. Neem je via info@byebyeburnout contact met me op? Dan zorg ik dat je dit jaar nog veel geld gaat besparen op je verzuimkosten!

Mijn naam is Mascha Mooy, ik heb zelf een zware burn-out gehad in 2011 en ik herinner me 18 augustus 2011 nog als de dag van gisteren. Ik had een gerespecteerde baan als headhunter op de Zuidas – het zakendistrict in Amsterdam – met bijpassend salaris. Toch ging ik dagelijks met tegenzin naar mijn werk, omdat ik al langere tijd werkzaamheden moest verrichten die niet bij me paste. Toen ook nog mijn relatie op de klippen liep, kreeg ik last van paniekaanvallen, huilbuien en slapeloosheid. Mijn toenmalige manager zag dat het niet goed ging en nam me op die bewuste 18 augustus apart. Nog diezelfde dag was ik ontslagen. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar later en ben ik bekend als de Nederlandse burn-out expert en oprichtster van Bye Bye Burnout & Burn-out-herstel.nl Ik kom vaak in de media en ben  de auteur van HET burn-out managementboek: Bye Bye Burnout, uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken en de winnares van diverse awards.

Inmiddels heb ik mijn stresspreventie-sporen internationaal onder meer verdiend bij Google USA in Silicon Valley en diverse bedrijven op Wall Street in New York, maar mijn thuisbasis blijft Nederland.

Terug naar de blogs