Bye Bye Burnout wil iedereen stressvrij hebben, maar is dat realistisch?

Deze week is er weer van alles gebeurd waar ik erg trots op ben. Steeds meer bedrijven weten ons te vinden en vragen ons om advies nu concurrenten van ons gesjoemeld blijken te hebben met de zorgverzekeraars. Gelukkig worden wij vergoed door de werkgever en hebben wij dus niets te maken met de zorgverzekeraars. Burn-out is namelijk niet een erkende ziekte dus is vergoeding ook niet mogelijk. Mocht iemand overigens zeggen van wel, wees dan op je hoede! Ik zal hier bij interesse nog wel eens een los artikel over schrijven. Wil je hier meer over weten, laat me dit dan zeker weten want ik klim met liefde in de pen voor je! Voor nu deel ik eerst graag vier andere nuttige artikelen!

Balans is de oplossing tegen burn-out

Balans is belangrijk in ons leven. Raken we namelijk in disbalans dan zou een burn-out het gevolg kunnen zijn. Dat wil niemand en jij als werkgever met de verantwoordelijkheid voor werknemers zeker niet! Niet alleen vanwege de hoge kosten, maar ook vanwege alle overige ongemakken die zieke werknemers met zich meebrengen. Dit klinkt onaardig, zo is het niet bedoeld, maar het is helaas wel de realiteit. Lees hier hoe je jou medewerkers in balans kunt krijgen. 

Geen gezeik, heel Nederland stressvrij!

Zelf heb ik jaren geleden een burn-out gehad en ging letterlijk het lichtje uit. Op vrijdagmiddag achter de pc op de Zuidas in mijn prachtige kantoor. Ik zat daar als verlamd en wist het gewoon niet meer. Later bleek… een burn-out. Ik werkte in een baan die niet bij me paste en alles kostte me een bak energie! Ik brandde op en deed niets leuks meer. Lees hier welke decemberaanbieding ik voor je heb, zodat jij, of je personeelsleden niet in een burn-out terecht komen.

Bye Bye Burnout op uitnodiging bij Google; #1 good place to work 2018

Even een inkopper; ken je Google? Weet je wel, die van de zoekmachine?
> 72.000 werknemers, #1 Good place to work 2017 & 2018. Eén van de meest vooruitstrevende bedrijven als het gaat om Human Resource management. Het welzijn van medewerkers is tot op extreem hoog detailniveau ingevuld. Ja, díe Google dus. Dat innoverende bedrijf heeft mij dus voor de tweede keer verwelkomt om in het kader van nog verdere preventie eens te praten over de methodiek van Bye Bye Burnout. Wil je meer weten over dit gave bezoek,
lees dan verder.

Mag je zieke werknemer – zonder toestemming - met vakantie?

Je werknemer is al een tijdje ziek. Hij wil wel met vakantie. Van de bedrijfsarts moet je zieke werknemer starten met passende arbeid. Hij trekt zich daar niets van aan en boekt zijn vakantie toch. Je waarschuwt hem nog. Hij reageert door te zeggen dat je kunt zeggen wat je wil, maar dat hij hoe dan ook gaat, met of zonder jouw toestemming. Welke maatregelen kun én moet je treffen? Lees het hier.

Mijn naam is Mascha Mooy, ik heb zelf een zware burn-out gehad in 2011 en ik herinner me 18 augustus 2011 nog als de dag van gisteren. Ik had een gerespecteerde baan als headhunter op de Zuidas – het zakendistrict in Amsterdam – met bijpassend salaris. Toch ging ik dagelijks met tegenzin naar mijn werk, omdat ik al langere tijd werkzaamheden moest verrichten die niet bij me paste. Toen ook nog mijn relatie op de klippen liep, kreeg ik last van paniekaanvallen, huilbuien en slapeloosheid. Mijn toenmalige manager zag dat het niet goed ging en nam me op die bewuste 18 augustus apart. Nog diezelfde dag was ik ontslagen. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar later en ben ik bekend als de Nederlandse burn-out expert en oprichtster van Bye Bye Burnout & Burn-out-herstel.nl Ik kom vaak in de media en ben  de auteur van HET burn-out managementboek: Bye Bye Burnout, uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken en de winnares van diverse awards.

Inmiddels heb ik mijn stresspreventie-sporen internationaal onder meer verdiend bij Google USA in Silicon Valley en diverse bedrijven op Wall Street in New York, maar mijn thuisbasis blijft Nederland.

Terug naar de blogs