Bye Bye Burnout, de Bedrijfsarts, Silicon Valley & relaxen…

De enige manier om een groeiend bedrijf de goede kant op te krijgen is keuzes maken en dat maakt het voor mij heel makkelijk: focus op wat belangrijk is en doe genoeg leuke dingen om te ontspannen. Blijf dicht bij jezelf en doe even geen dingen die kunnen wachten. Ik ben nou eenmaal een rolmodel en daar hoort dus ook bij dat ik het goede voorbeeld dien te geven. Afgelopen week heb ik dat goed gedaan door te focussen op dingen waar ik blij van wordt en dingen die goed zijn voor Bye Bye Burnout. Iedere dag een stapje voorwaarts! De nieuwe lay-out van onze nieuwsbrief is zo’n voorbeeld! Ben jij net zo enthousiast als ik? En onze website heeft ook een mooie nieuwe dienst die je hier kunt lezen! Ben ik erg trots op!

Deze week uiteraard weer een aantal artikelen voor je.

Werkgever, je werknemer is bang voor de Bedrijfsarts

In dit artikel wil ik graag een taboe aanhalen waar werknemers met burn-out klachten tegenaan lopen. Zij hebben namelijk vaak angst voor de Bedrijfsarts. Werkgevers staan hier vaak niet bij stil dat deze angst er überhaupt is. Vanuit jouw kant gezien, is deze stap noodzakelijk, maar voor de werknemer is dit bezoek een enorme drempel. Zij zien dit bezoek namelijk vaak als een route richting ontslag. Wil je weten wat jij kunt doen om deze angst te verlagen bij je werknemer, lees dan dit artikel.

Terugkeer in eigen functie na burn-out. Kan dat?

Vaak heerst er het vooroordeel dat mensen die een burn-out gehad hebben, niet meer kunnen terugkeren in hun oude functie. Mensen doen de aanname dat de burn-out een teken is dat iemand de verkeerde functie had. Maar, het is juist belangrijk dat iemand die hersteld is, het werk weer gaat doen wat hij ook deed voor de burn-out. Wil je weten waarom, lees dan dit artikel.

Silicon Valley

Onlangs keek ik naar het programma van BNN Vara “Rijk!” van Jan Versteegh waar ik zelf ook in te zien ben. Jan wil zakenman worden en onderzoekt dit op verschillende manieren. In deze aflevering gaat hij naar Silicon Valley in de USA om met succesvolle entrepreneurs te praten. Het is voor mij super inspirerend om te zien wat je ‘in’ je moet hebben om het aldaar te maken. Vooral omdat ik het 100% snap. Wil je weten waarom ik het snap, lees dan dit artikel.

Het Relax dieet 

Aangezien ik zelf een druk leven leid (o.a. met het schrijven van mijn eigen eerste boek) en veel dingen tegelijkertijd moet doen voor mijn groeiende onderneming Bye Bye Burnout, ben ik niet alleen zelf de doelgroep voor dit boek, maar de mensen voor wie Bye Bye Burnout uitkomst biedt ook. Wil je weten wat mijn visie is op dit boek, lees dan dit artikel.

Mijn naam is Mascha Mooy, ik heb zelf een zware burn-out gehad in 2011 en ik herinner me 18 augustus 2011 nog als de dag van gisteren. Ik had een gerespecteerde baan als headhunter op de Zuidas – het zakendistrict in Amsterdam – met bijpassend salaris. Toch ging ik dagelijks met tegenzin naar mijn werk, omdat ik al langere tijd werkzaamheden moest verrichten die niet bij me paste. Toen ook nog mijn relatie op de klippen liep, kreeg ik last van paniekaanvallen, huilbuien en slapeloosheid. Mijn toenmalige manager zag dat het niet goed ging en nam me op die bewuste 18 augustus apart. Nog diezelfde dag was ik ontslagen. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar later en ben ik bekend als de Nederlandse burn-out expert en oprichtster van Bye Bye Burnout & Burn-out-herstel.nl Ik kom vaak in de media en ben  de auteur van HET burn-out managementboek: Bye Bye Burnout, uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken en de winnares van diverse awards.

Inmiddels heb ik mijn stresspreventie-sporen internationaal onder meer verdiend bij Google USA in Silicon Valley en diverse bedrijven op Wall Street in New York, maar mijn thuisbasis blijft Nederland.

Terug naar de blogs