Waarom mensen met een burn-out geen losers zijn!

Burn-out staat met stip op nummer 1 van nieuwerwetse fenomenen. Geen nieuws wat ik hier vertel. Iedere organisatie heeft ermee te maken! Je personeel kampt met stressklachten of wellicht heb je al te maken met burn-out binnen je bedrijf. Hoe dan ook een vervelende situatie en niet wenselijk. 

Burn-out zonder baan

Onlangs heb ik mijn eigen ervaring over mijn burn-out gedeeld bij mensen die momenteel thuis zitten met een burn-out. Ik heb tips gegeven hoe hiermee om te gaan als mensen nu zelf thuis zitten met overspannen klachten. Ook heb ik verteld hoe je nou om moet gaan met deze klachten als ze op zoek zijn naar een nieuwe baan. Meld je dit bijvoorbeeld wel of juist niet op je werk of als je in een sollicitatieproces zit? Het was een waardevolle lezing over een actueel onderwerp, waar voor iedereen tips goede en toepasbare tips langskwamen.

Burn-out = loser

De feedback van de deelnemers was met name dat mensen bang zijn dat hun toekomstige werkgever ze als losers ziet omdat ze nu met een burn-out kampen. Dat misverstand wil ik graag even uit de weg ruimen. Want, als dat namelijk de boodschap is die bij burn-out hoort, dan ben ik dus zelf de allergrootste loser! Volgens mij ben ik het levende bewijs dat er een leven is na de burn-out.

Bestaan Bye Bye Burnout

Bye Bye Burnout is ontstaan uit mijn eigen ervaring. Ik heb ervaren hoe het is om geen duidelijke aanpak en begeleiding te krijgen in een burn-out situatie. Uit deze ervaring is het idee ontstaan hoe het beter, effectiever en efficiënter kan.
Ik heb destijds gemerkt dat er geen gestructureerde aanpak is. Het plan is vaak eerst uitrusten en vervolgens gesprekken met een psycholoog. Zonder duidelijke planning of prognose, waardoor degene met de burn-out het gevoel heeft te zwemmen zonder instructies en zonder richting. Achteraf keek ik terug en dacht: dat had veel beter gekund. Toen ontdekte ik mijn missie: hoog opgeleide mensen in het bedrijfsleven een duidelijk en snel pad naar herstel van de burn-out bieden. Dit is uiteindelijk gegroeid tot een organisatie met coaches door het hele land.

Eerlijkheid is het beste

Wij bieden werkgevers preventieve en curatieve oplossingen voor burn-out op de werkvloer. Tevens – en dat is misschien nog wel de grootste overwinning – ben ik ALTIJD eerlijk over hoe het anders, beter, praktischer en efficiënter moet. Dit alles resulteert er ook in dat ik niet iedereen die hulp wil kan en ga helpen. Bye Bye Burnout geeft namelijk een best passend advies voor jou organisatie en dat zijn wij dus niet altijd zelf. Is dat commercieel handig? Nee zeker niet, maar het is wel zoals ik in het leven sta. Ik werk namelijk efficiënt en doe dingen die bij me passen. Werken wij dus wel met je, dan weet je ook dat ik meer dan de extra mile zal lopen om jou medewerkers er weer bovenop te krijgen of ze goed helpen met het voorkomen van een burn-out.

Los die burn-out op

Dus wil je nou een keer een goed advies over de burn-out problematiek bel of mail dan deze “loser” en ervaar zelf waarom wij het dus wel voor elkaar krijgen met het oplossen en voorkomen van die burn-outs op de werkvloer!

Mijn naam is Mascha Mooy, ik heb zelf een zware burn-out gehad in 2011 en ik herinner me 18 augustus 2011 nog als de dag van gisteren. Ik had een gerespecteerde baan als headhunter op de Zuidas – het zakendistrict in Amsterdam – met bijpassend salaris. Toch ging ik dagelijks met tegenzin naar mijn werk, omdat ik al langere tijd werkzaamheden moest verrichten die niet bij me paste. Toen ook nog mijn relatie op de klippen liep, kreeg ik last van paniekaanvallen, huilbuien en slapeloosheid. Mijn toenmalige manager zag dat het niet goed ging en nam me op die bewuste 18 augustus apart. Nog diezelfde dag was ik ontslagen. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar later en ben ik bekend als de Nederlandse burn-out expert en oprichtster van Bye Bye Burnout & Burn-out-herstel.nl Ik kom vaak in de media en ben  de auteur van HET burn-out managementboek: Bye Bye Burnout, uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken en de winnares van diverse awards.

Inmiddels heb ik mijn stresspreventie-sporen internationaal onder meer verdiend bij Google USA in Silicon Valley en diverse bedrijven op Wall Street in New York, maar mijn thuisbasis blijft Nederland.

Terug naar de blogs