We MOETEN ADEMEN, maar we moeten ook op VAKANTIE en NIKSEN

Momenteel zit ik in Amerika. Ik ben nu nog in New York, maar ga straks richting Boston. Ik maakt hier veel mee en ben Bye Bye Burnout goed op de kaart aan het zetten! Na mijn terugkomst zal ik hier uiteraard genoeg over gaan delen, maar deze week eerst wat andere belangrijke artikelen!

Moeten versus willen

Dit artikel is voor iedereen met een bepaalde grenzeloze ambitie. Leg jij de lat ook altijd hoger dan een ander en moet jij ook altijd van alles van jezelf en is stil zitten zo’n beetje jou grootste frustratie? Dan is dit artikel een must-read voor jou!

Wat hebben ademhalen en burn-out met elkaar te maken?

In dit artikel ga ik het hebben over ademhalen en waarom dit zo belangrijk is. Binnen al onze trainingen is dit zelfs een vast terugkerend onderdeel. Mensen onderschatten het namelijk en dit is maf omdat een goede ademhaling voor iedereen (ja dus voor jou en je werknemers) zoveel voordelen heeft. Lees hier welke voordelen en hoe je goed moet ademen om een burn-out te voorkomen.

Lekker niksen, is het nou wel of niet iets wat we moeten gaan doen?

Dit artikel gaat over niksen, een typisch Nederlands fenomeen. Het is volgens Amerikaanse media hét nieuwe recept voor een gelukkig leven. En eigenlijk is dat helemaal niet zo gek en ben ik het er volledig mee eens. Waarom? Niksen kan zorgen voor stressvermindering en daarmee de kans op een burn-out kleiner maakt. Lees hier verder.

Hoe neemt je zieke werknemer vakantiedagen op – en laat je hem gaan?

‘Frits is al een tijd ziek en wil nu met vakantie’, Caroline ademt onrustig door de telefoon en neemt ondertussen ook haar mobiel aan. Ze zet die persoon in de wacht en gaat verder. ‘Hij zegt dat het hem dan geen dagen kost.’ Ik hum en laat Caroline verder praten. ‘Om eerlijk te zijn, vertrouw ik het niet helemaal. Kun je even kort uitleggen hoe het zit en wat de adders onder het gras zijn?’ Lees hier verder.

 

Mijn naam is Mascha Mooy, ik heb zelf een zware burn-out gehad in 2011 en ik herinner me 18 augustus 2011 nog als de dag van gisteren. Ik had een gerespecteerde baan als headhunter op de Zuidas – het zakendistrict in Amsterdam – met bijpassend salaris. Toch ging ik dagelijks met tegenzin naar mijn werk, omdat ik al langere tijd werkzaamheden moest verrichten die niet bij me paste. Toen ook nog mijn relatie op de klippen liep, kreeg ik last van paniekaanvallen, huilbuien en slapeloosheid. Mijn toenmalige manager zag dat het niet goed ging en nam me op die bewuste 18 augustus apart. Nog diezelfde dag was ik ontslagen. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar later en ben ik bekend als de Nederlandse burn-out expert en oprichtster van Bye Bye Burnout & Burn-out-herstel.nl Ik kom vaak in de media en ben  de auteur van HET burn-out managementboek: Bye Bye Burnout, uitval op de werkvloer voorkomen en aanpakken en de winnares van diverse awards.

Inmiddels heb ik mijn stresspreventie-sporen internationaal onder meer verdiend bij Google USA in Silicon Valley en diverse bedrijven op Wall Street in New York, maar mijn thuisbasis blijft Nederland.

Terug naar de blogs